dinsdag 28 juli 2009

Musical Milan en laatste schooldag!

Het beroemde theeboeketje voor de juf en de meneer van Milan en Igor als bedankje.
Milan heeft dit jaar natuurlijk afscheid genomen van de basisschool. Weer een periode afgesloten. 4 keer hebben ze de musical 'Cash' opgevoerd. De eerste keer en zoals meneer Peter het noemde een 'bejaardenvoorstelling' voor de opa's en oma's op een dinsdagmorgen om 10 uur. Dat vonden mijn ouders wel wat vroeg. Milan had 2 kleine rolletjes. 3 keer kwam hij met onderstaand sportteam het podium opgehopt om subsidie te vragen bij de bank voor de Olympische Spelen.
En 1 keer was hoorde hij bij het groepje van de Amerikaanse maffia. Daarvoor had zijn carnavalspak aan wat nu goed van pas kwam. Hij had zijn gewone kleren aan. Daarover ging het trainingspak en daarover het witte streepjespak. En het was die week al zo warm. Haha!
Milan had best een grotere rol gewild (want zoals hij zelf gezegd heeft: 'Sinds ik adjudant ben geweest bij SVB durf ik alles'), maar ja niet iedereen kan een grote rol hebben. De rollen die hij moest spelen deed hij erg leuk. Woensdagavond was het de voorstelling voor de ouders. En die voorstelling vonden de kinderen het leukst, omdat de ouders het meeste lachten. Sommigen kinderen spraken wel heel zacht dus de opa's en oma's hebben ook niet alles meegekregen. Die zijn toch wat dover. haha! Aan het eind van de voorstelling zongen ze nog met z'n allen (spelers en crew (er zijn altijd kinderen die liever het geluid, decor en het licht doen) een soort afscheidlied. Nou dat was even slikken. Ik hoefde net niet te huilen, maar ik zag en hoorde later dat er meer ouders het er moeilijk mee hadden.
Na de voorstelling hebben we onder het genot van een drankje nog met z'n allen nagekletst op het schoolplein en na een flinke bui in school.
Donderdag was dan echt de laatste schooldag. De kinderen hadden continu-rooster en moesten van 08.45 uur tot 14.00 uur naar school. Dit was het tweede jaar dat de kinderen van groep 8 uitgezwaaid werden. De kinderen komen 1 voor 1 de catwalk op die op het schoolplein staat. Daaromheen staan alle kinderen van de andere groepen, ouders, broers, zussen enz. En dan zwaaien we allemaal met (witte) zakdoekjes, terwijl groep 8 weer dat afscheidlied zingt. Nou toen kwam er wel een traantje bij mij en ik was zeer zeker niet de enige. En sommigen van groep 8 ,vooral de meisjes, huilen. Milan niet. Hij stond vrolijk terug te zwaaien.
Nu lekker vakantie en dan gaat Igor naar groep 6 naar meneer Henk en Milan op naar het Blariacumcollege!
Groetekes, Nicole

Geen opmerkingen: