dinsdag 15 december 2009

Wauw, wat een weekend!!!

Vrijdag 11 december 2009.
Ik heb een hartstikke leuk weekend gehad. Het begon al op vrijdagavond. In december doen wij tussen 19.00 en 20.00 uur weer mee aan de Top 2000 tombola op radio 2. Je kunt een bingokaart uitprinten (en dat gaat nu geweldig, want ik heb een nieuwe printer van sinterklaas gekregen. Joepie!) via internet en dan kun je ook nog een prijsje winnen. Moet je wel eerst een horizontale, verticale of diagonale bingo hebben en dan een nummer bellen en hopen dat je er doorheen komt. Wij hebben nog geen bingo gehad.
Diezelfde vrijdag had Joeri kerstgala op school. Alle jongelui chique gekleed. De jongens in pak en de meiden in mooie jurken. Joeri had een pak van Albert aan. Het strikje was geleend van de overbuurman.
Wat ziet hij er top uit, ?

Deze leuke foto komt van de website van Bas van Gestel, die ook deze foto geknipt heeft.
Zaterdag 12 december 2009.
Zaterdag moest er natuurlijk eerst door onze jongens gevoetbald worden. De wedstrijd van Igor begon om 10.45 uur en ze hebben met 13-0 van de Venlosche boys gewonnen. hoera!
Milan moest toevallig ook tegen de Venlosche boys en zijn wedstrijd begon om 12.30 uur. Nadat Milan al 2 doelpunten had gescoord en een mooie assist gegeven had probeerde hij met al zijn kracht een bal nog binnen de lijn te houden. En hoewel hij viel lukte het hem om de bal binnen te houden, de bal kwam bij een medespeler en daar werd weer uit gescoord. Joepie! Alleen Milan bleef liggen. Hij had veel last van zijn pols en kon niet meer verder voetballen. Meteen met de pols onder de koude kraan, maar dat verlichtte niet echt. Dus ja wat doe je dan? Dan ga je naar de huisartsenpost. Zonder zich te douchen en nog in zijn voetbalkleding kwamen we aan bij de huisartsenpost. Bleek dat we eerst een telefonische afspraak hadden moeten maken. Gelukkig was het niet druk en mocht Milan even tussendoor. Nou voor de zekerheid toch maar foto's maken in het ziekenhuis zei de dienstdoende huisarts. Dus hup naar de Eerst Hulp. Wachten, wachten, wachten. Na lang wachten en verschillende mensen verder bleek Milan toch een twijgbreukje opgelopen te hebben in zijn pols. Een kinderbreuk. Zo'n breuk groeit meestal vanzelf weer mooi aan elkaar en hoeft dus niet gezet te worden, maar de arm moest wel in het gips. Zodat het wel de tijd krijgt om mooi aan elkaar te groeien. Om 13.15 uur ongeveer kwamen aan bij de huisartsenpost en tegen 16.00 uur waren we weer thuis. Poeh!
En toen weer vroeg frietjes eten, want om 18.45 speelde VVV tegen RKC Waalwijk. Normaal gesproken gaan we altijd op de fiets naar de Koel, maar ja dat ging natuurlijk niet. Milan kon niet fietsen. Hij moest sowieso de mitella 24 uur om, zodat het gips goed kon uitharden.
Leuke wedstrijd en VVV heeft gewonnen met 3-0. Ze staan zowaar 9e in de ranglijst. Haha, gewoon in het linkerrijtje (voor zolang het duurt). De auto hadden we geparkeerd bij Perron 55, omdat Albert en ik daar nog naar een concert gingen van Bertolf. Milan en Igor werden door opa opgehaald en thuisgebracht, waar Joeri en C. uit Baarlo ook zouden zijn.
Ik kende maar 1 nummer van Bertolf en dat vond ik wel mooi. Van collega L. had ik gehoord dat hij zou spelen bij perron 55 (was daar nog nooit geweest) en ik wilde er graag naartoe. Ik heb Albert maar gewoon meegetroond, want die kende Bertolf helemaal niet. Ach, de entree kostte maar een tientje. We hebben bij de Maaspoort ook weleens verkeerd gegokt. Maar dit was een goede gok. Het was een gaaf optreden, met ook nog 2 geheel akoestische nummers. Wij hebben er erg van genoten. Het was alleen een beetje kort. Als je een formuliertje bij de merchandisingtafel invulde kreeg je 2 dezelfde CD's met 6 nummers van Miss Montreal en 5 nummers van Bertolf. Leuk ? Na het optreden heeft Albert toch nog zijn debuut CD gekocht en de handtekeningen (van Bertolf en zijn gastmuzikanten) erop laten zetten. Collega L. was er ook samen met 2 vriendinnen. Eén van die vriendinnen was ook handtekeningen aan het scoren. Albert en zij hadden van 1 gitarist nog geen handtekening toen Albert 'm aan zag komen. Albert sprint erop af en ja hoor het is gelukt. Die vriendin van L. komt even na Albert en dan zegt de gitarist: "kut". Nou, zegt dat vrouwtje, meestal noemen ze mij anders. Hahaha, heel adrem! De gitarist verschuldigde zich, want dat was natuurlijk niet voor haar bedoeld (dat wist zij ook wel). Ze moesten alles nog inpakken en weer helemaal terug naar Zwolle en Amsterdam.
Zondag 13 december 2009.
Jaaaaa, het Scrooge festival in Arcen. Daar moest ik natuurlijk naar toe. Dat vond ik vorig jaar toch zo leuk. En ook dit jaar was de moeite waard. Natuurlijk veel dezelfde dingen, maar zo gezellig. Echt een kerstsfeer. Ik sta zelfs met mister Scrooge himself op de foto. De musical was hetzelfde als vorig jaar. Ook hetzelfde gezelschap. Wij hebben nog even met Scrooge gesproken en het blijkt dus een professionele groep te zijn. Ja, dat kun je ook wel merken. Wij hadden alleen Igor mee, omdat het Joeri niet boeit (!) en Milan moest leren voor de komende proefwerkweek. Wij zijn ongeveer van 12.00 uur tot 14.00 uur in Arcen geweest en het weer was toen nog best lekker. Wel koud, maar niet guur en zelfs een zonnetje.
'S middags zijn we nog naar de ouders van Albert geweest. Milan was ondertussen klaar met leren en we hebben hem opgehaald (hij kan nog steeds niet fietsen natuurlijk) om mee te gaan naar zijn opa en oma.
En 's avonds als afsluiting van dit leuke weekend: KIENEN. Kienen? Ja, kienen. Is dat saai? Nee, zeker niet. Maar je moet erbij zijn. Je kunt het niet uitleggen hoe leuk zo'n avondje kienen is. Hahaha! En deze keer hebben we wel heel erg gelachen! Dus op naar de volgende keer en die is pas in maart 2010!
Groetekes, Nicole

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad, wat hebben we weer gelachen onder het kienen. Zitten we met 5 meiden: 1 ouwe , dat ben ik, mijn 2 dochters en 2 vriendinnen. Het gaat nergens over, maar toch rollen de tranen over onze wangen. Ja, je moet natuurlijk wel zachtjes lachen(dat maakt het al zo leuk), want anders krijg je commentaar. De prijzen zijn, in de meeste gevallen, echt helemaal niks en bij dubbel kien krijg je een fles schoonmaakmiddel.
Er wordt veel fantasie gebruikt bij de inkoop van prijzen. Dus om de prijzen lig je al in een deuk.
We verheugen ons al weer op de volgende kienavond in maart.
Groetjes mam