zaterdag 13 december 2008

Milan jarig en spionnenfeestje !!!

10 december : Hieperdepiep hoera Milan jarig !! Alweer 12 jaar. Nadat hij van zondag tot en met dinsdag ziek in bed gelegen had was hij gelukkig op woensdag weer wat aan de betere hand. Omdat iedereen, inclusief Milan die naar het Valuas ging, vroeg weg moest hadden we voor deze keer 's avonds de cadeautjes gegeven. Van Igor een VVV portemonnee, van Joeri een VVV telefoonhanger en van ons een puzzelbol waarop de aarde staat afgebeeld en een doos van de lego.
Op vrijdagavond 12 december hebben we zijn kinderfeestje gevierd. Via internet had ik een spionnenfeestje besteld. De kinderen moesten die avond een missie oplossen. Milan had 8 kinderen uitgenodigd. Het begon met het uitpakken van de cadeautjes, nou ja cadeautjes, het waren bijna allemaal envelopjes met geld. Dat vond Milan heel fijn, want hij heeft nog een dure doos lego op het oog. Daarna begon de missie. Milan mocht het Missiedosier openmaken. Hierin zat de instructie dvd, waarop de casus stond en uitleg hoe je de missie kon oplossen.
De kinderen waren nog steeds erg druk en uitgelaten. Dus er waren er een paar die al niet serieus naar de dvd keken. Milan en onder andere K. wilde wel graag horen wat er op de dvd stond en zeiden: 'sssttt' en 'stil nou'. Daarna bij het uitdelen van de Persoonlijke taakkaarten waren enkele zo aan het schreeuwen, druk en ik weet niet allemaal wat nog meer dat ik ontzettend kwaad werd en dreigde om het "spionnenbureau" te bellen en alles af te blazen. Ik was echt heel kwaad. Dat was niet gespeeld. De kinderen waren muisstil en zaten met hun hoofd naar beneden. Toen zei Albert: "Zullen we het toch nog proberen?" "Willen jullie nog doorgaan?", vroeg ik. "Ja", zeiden ze. Oké toen werd de eerste van de 5 enveloppen opengemaakt. De verdachtenverklaringen verdeeld over de kinderen en toen begonnen ze. Toen was er weer gekakel, maar dit was leuk gekakel. Aan de hand van een blueprint (plattegrond van de uitgeverij) en een logboek van de beveilingcamera's konden ze onderzoeken of bepaalde verdachten de waarheid spraken of leugens vertelden.
- "Die kan het echt niet zijn die was al die tijd bij de receptie."
- "Is die verdachte nu rechts- of linkshandig?"
- "Oh, jongens, ik heb nu vet bewijs man."
Ook moesten ze inloggen op de website van het spionnenbureau, zodat ze emails konden verzenden en ontvangen. Tijdens de hele avond zijn ze 2 x door het bureau gebeld. Dat vonden ze bijzonder spannend. Er was ook een buitenmoment. Een envelopje met een code (die code hadden ze eerst op de website ontcijferd) moesten ze verstoppen voor de dief. We gingen dus met z'n allen naar buiten om het envelopje in het park onder een struik achter te laten.
B. en J. en D. bekijken de verdachtenverklaring.
Milan en R. kijken in het logboek van de beveiligingcamera's. Klopt het dat de verdachte in de voorraadkamer zat, zoals hij beweert. In envelop 3 zat als bewijsmateriaal een pen. K. onderzoekt de pen of ze aanwijzingen kan vinden. Ze gebruikt de witte handschoentjes die ook in de envelop zaten.
Zo moesten er 5 enveloppen geopend worden. Na elke envelop moest er een rapportage met bevindingen gemaild worden naar het bureau. Het hele verhaal stak ontzettend goed in elkaar. Het was alleen jammer dat er in deze groep enkelen waren die de aandacht er niet bij konden houden. Die op een gegeven moment maar wat rondliepen en niets meer onderzochten. Of die alleen bij het lekkers wat ik op tafel had gezet te vinden waren. 5 kinderen (Milan, E., B., J. en K.) vonden het geweldig. Die hingen steeds boven de blueprint en het logboek of zaten achter de computer om op de website het een en ander te achterhalen. Uiteindelijk hebben ze de missie opgelost en de goede dader aangewezen. Na de missie wilden de kinderen controleren of het envelopje opgehaald was. En inderdaad het was weg. Wie heeft dat nu gedaan.....? Milan en ik hebben iedereen lopend naar huis gebracht. Toen we nog met B., J. en K. liepen zeiden ze dat ze het een heel origineel en erg leuk feestje hadden gevonden !!!!
Groetekes, Nicole

1 opmerking:

Anoniem zei

Erg leuk zo'n feestje. Wij gaan ook een spionnenfeestje geven voor onze zoon dus was op zoek naar informatie. Die van ons feestje zijn jonger dus hoop wel dat iedereen zijn aandacht erbij gaat houden.