vrijdag 19 september 2008

De derde kamer !

De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, dus werd er in de klas van Milan een politiek spel gespeeld genaamd de "Derde Kamer". De klas werd in 3 politieke groepen verdeeld en toen moest er gedebatteerd worden. Milan zat in de blauwe partij.
1 van de stellingen waarover ze hun mening konden geven was:
'Van maandag tot en met donderdag moeten kinderen tot 6 uur naar school en dan hebben ze de vrijdag vrij'.
Milan was het hiermee oneens, want hij denkt dat kinderen van half 4 tot 6 uur niet meer zo geconcentreerd zijn en dat het dan wel erg lange dagen worden. Zeker als je daarna nog wil gaan sporten.

Het koffertje de "Derde Kamer"

Milan kwam elke dag deze week enthousiast thuis. Hij heeft aardig z'n mondje geroerd, wat ik helemaal niet van hem verwacht had. Op donderdag moesten de 3 politieke partijen zelf een stelling verzinnen. De stelling van de blauwe partij heeft Milan verzonnen: "Er moet meer geld worden uitgegeven voor onderzoek om een middel tegen kanker te vinden". Op vrijdag konden de kinderen stemmen op hun favoriete stelling. Het is niet de stelling van de blauwe partij geworden, maar je zult het niet geloven: Milan is wel door de klas aan het einde van de dag gekozen als beste debater!!!. Hij werd gekozen met 6 stemmen, de dames K. en M. kregen ieder 3 stemmen. Dus overtuigend gewonnen. Hij mocht dus het "Derde Kamer"-koffertje mee naar huis nemen en hij werd gefeliciteerd door zijn meneer. Hij was er nog vol van toen hij thuis kwam en toen ik 'm vroeg of hij later de politiek in wilde zei hij volmondig JA!!! Ik ben heel trots op mijn lieve zoon!!!

Groetekes, Nicole

1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig! Ik begrijp helemaal hoe trots je bent!

Groeten,
Monique