woensdag 17 september 2008

Het weekend !

Het weekend zat weer behoorlijk vol. Het begon vrijdagavond met de wedstrijd VVV-Den Bosch. VVV heeft met 2-0 gewonnen. Hoera! Zaterdag moest er door de jongens natuurlijk weer gevoetbald worden en ik ga elke zaterdagmorgen met de buurman het bos in om sportief te wandelen. Zaterdag 13 september 2008 was het ook Open Monumentendag. De vervallen Wagenmakerij in Blerick was open. Dus die zijn wij gaan bekijken. Er liep ook een stoomtrein tussen Blerick en Reuver. Net toen wij aankwamen stond-ie op het punt te vertrekken. Poeh, wat een zwarte rook produceerde deze stoomtrein. Daarna hebben we de Wagenmakerij bekeken. Er stonden nog enkele oude treinen. In 1 kon je naar binnen. De wagenmakerij is erg vervallen. Het dak lekt en de meeste ruitjes zijn ingegooid. Maar gelukkig is het opgekocht door BOEI en die is van plan om deze Wagenmakerij (1 van de oudste en grootste nog in Nederland bestaande Industrieel erfgoed) te restaureren. Een goede zaak vind ik, want het is een mooi pand.
Op zondag stond ons jaarlijkse familiedag op de agenda. Dit keer georganiseerd door de familie in Heeze. Na een picknick in het bos (zie foto hieronder) met heerlijke vlaai, lekker belegde boterhammen, koffie, thee en limonade vertrokken we rond half 2 naar een cafe in Leende. Daar hebben we lekker buiten gezeten. De kinderen vermaakten zich in de speeltuin en op de midgetgolfbaan. De ouderen hebben voornamelijk bijgekletst.
Klokslag 4 uur waren we in een pannenkoekhuis in Borkel en Schaft. Oud en jong aan 2 lange tafels hebben zich tegoed gedaan aan pannenkoeken of frietjes met frikandel. Rond half 7 vertrok ieder weer naar z'n eigen huis. Een leuke dag!!!
Groetekes, Nicole

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toen wij in de Wagenmakerij onze trouwfoto's hebben laten maken zag het er -gelukkig- nog heel anders uit. Dit is inmiddels al 10 jaar geleden.
Ben tot op de dag van vandaag heel tevreden over de mooie foto's die we daar aan over hebben gehouden.
kus Regine

Anoniem zei

Hé, wat leuk. Jullie zijn in Borkel en Schaft geweest! Daar ben ik dus opgegroeid!

Groeten,
Monique