dinsdag 29 juli 2008

Straattheater in Venlo !

Dit jaar heeft Venlo 2 zaterdagen en 3 zondagen gereserveerd voor straattheater. De eerste 2 edities hebben we gemist, maar afgelopen zaterdag zijn we wel geweest. Er waren 4 acts te bewonderen. Wij hebben er 2 gezien. De eerste was een acrobatische act op de Markt. Albert en ik vonden het heel goed. Deze man en 2 vrouwen die konden wel wat. De jongens vonden het een beetje saai (?) en vooral Joeri vond de muziek weer geweldig. Niet dus ! Het valt mij ook op dat bij deze (straat)theater acts vaak een zelfde soort muziek gespeeld wordt. En dit is geen top 40 muziek.
Bij de tweede act (Velodroom) moest het publiek meespelen. Het publiek werd in het rode en het blauwe team verdeeld. Daarna moest er door leden van dat team gefietst worden. Rood fietste tegen blauw en allebei de fietsen dreven elk een filmpje aan met daarop wielerhelden die door de Ardennen fietsten. Wij zaten bij het "rode team" en Joeri ging voor ons team als eerste fietsen. Daarna Milan en na nog 2 leden van het rode team ging Albert fietsen. Het was bloedheet in de tent, maar als je op die fiets zit dan wil je toch winnen. En wat denk je? Met een paar seconden verschil heeft het rode team gewonnen. Hoera!
Milan is hier de verzorger van Joeri en spuit 'm eens effe lekker nat! De fietser van het blauwe team wordt ondertussen gemasseerd.

Geen opmerkingen: