donderdag 16 oktober 2008

Feestje en kienen !

Op zondag 12 oktober hebben de verjaardag van Igor voor de familie gevierd.
Leuk feestje. Leuke mensen, lekkere hapjes, heerlijk buiten gezeten. De vlag hing niet buiten, want dat doen we alleen op de echte verjaardag, maar de opblaas 9 hing er wel.
Igor heeft weer het nodige geld gekregen. Waar hij iets leuks voor kan kopen. De sinterklaasboekjes stromen binnen. Dus hij moet toch zeker een keuze kunnen maken.

's Avonds stond het kienen bij het Spoor weer op het programma. Het Spoor organiseert 4 keer per jaar een kienavond om de kas van de ontspanningsvereniging te spekken. Als het ff kan ga ik er naartoe. Het klinkt heel suf, maar wij hebben altijd de grootste lol. Elke keer hebben we wel de slappe lach. En omdat je geen herrie wilt maken wordt het nog leuker. De tranen biggelen over onze wangen en vaak moeten de zakdoekjes eraan te pas komen. En dan de prijzen! Soms zijn er leuke prijzen, zoals een DA-bon van 25 euro, maar soms kun je ook een WC-borstel winnen!? Nou, daar wil je niet mee thuis komen, dus als iemand van ons dan "scherp" staat voor zo'n prijs dan liggen we alweer helemaal dubbel. Ik kan het Albert 's avonds ook niet uitleggen waarom wij zo moeten lachen. Je moet er echt bij zijn geweest. Deze keer heeft niemand van ons 5-en (mam, Regine, Maria, Sansarai en ik) een prijs gewonnen. Alleen Regine heeft een "extra" prijsje (plastic opbergbox van 1 euro) gewonnen die 1x verloot werd tussen de rondes door. De volgende keer is op 9 november en dan gaan Joeri en vriendin R. ook mee. Leuk!

Groetekes, Nicole

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, dat kienen is me wat. Wij zijn geen echte kieners, maar bij het spoor is het, zoals Nicole al vertelde, ontzettend leuk. Als iemand kien heeft worden de nummers nagekeken en omgeroepen,maar de microfoon kraakt en piept soms zo hard, dat iedereen(en wij vooral) de vingers in de oren heeft. En dan de omroeper, die weet vaak niet de prijzen te beschrijven en zegt maar wat(Nicole weet wel voorbeelden te noemen). Dan liggen we al weer in een deuk.